Cursussen klassikaal

Lerares lingerie

Deze opleiding omvat voornamelijk het voortzetten en uitdiepen van de lesstof voor coupeuse lingerie uitgebreid met het tekenen en maken van beha’s.

Duur van de opleiding is 1 jaar. Houd rekening met 6 tot 10 uur thuisstudie per week.

Benodigde boeken
(Deze boeken zijn reeds aangeschaft bij Costumière.)

  • Dameskleding en lingerie
  • Eenvoudige textielwarenkennis

Examen
De opleiding kan worden afgesloten met een examen, waarmee je het diploma Lerares Lingerie kunt behalen. Dit examen wordt twee keer per jaar in Utrecht afgenomen door Danckaerts Modevakschoolvereniging. Het examen duurt 2 dagen en omvat de volgende onderdelen:

  • patroontekenen en uitwerken van twee opdrachten in zowel rekkende als niet rekkende materialen op 1/3 schaal
  • praktisch werk, bestaande uit een opdracht op ½ of hele schaal uit niet rekkend materiaal
  • het maken van een opdracht op ware grootte van rekkend materiaal
  • vakkennis mondeling
  • textielwarenkennis mondeling

Voor de kosten en meer informatie verwijs ik naar de website van Danckaerts.

Lestijden

Ik geef de opleiding op dinsdagochtend van 9.30 – 12.30 uur en dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Cursusjaar 2021/20222 begint op 14 september. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen groot en varieert van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Corona

In verband met Corona zullen zo lang als nodig is, de groepen gesplitst worden. Uitgangspunt daarbij is 0,5 uur privéles per persoon. Op deze manier kan ik de 1,5 meter afstand waarborgen. Bij een lockdown zal digitaal lesgegeven worden via videobellen.

Kosten

Een cursusjaar kost 795 euro. Deze prijs is exclusief boeken, materialen en examenkosten. De benodigde materialen bestaan uit teken- en naaigereedschappen, stoffen en fournituren.

Aanmelden