Cursussen klassikaal

Lerares lingerie

Deze opleiding omvat voornamelijk het voortzetten en uitdiepen van de lesstof voor coupeuse lingerie uitgebreid met het tekenen en maken van beha’s.

Duur van de opleiding is 1 jaar. Houd rekening met 6 tot 10 uur thuisstudie per week.

Benodigde boeken
(Deze boeken zijn reeds aangeschaft bij Costumière.)

  • Dameskleding en lingerie
  • Eenvoudige textielwarenkennis

Examen
De opleiding kan worden afgesloten met een examen, waarmee je het diploma Lerares Lingerie kunt behalen. Dit examen wordt twee keer per jaar in Utrecht afgenomen door Danckaerts Modevakschoolvereniging. Het examen duurt 2 dagen en omvat de volgende onderdelen:

  • patroontekenen en uitwerken van twee opdrachten in zowel rekkende als niet rekkende materialen op 1/3 schaal
  • praktisch werk, bestaande uit een opdracht op ½ of hele schaal uit niet rekkend materiaal
  • het maken van een opdracht op ware grootte van rekkend materiaal
  • vakkennis mondeling
  • textielwarenkennis mondeling

Voor de kosten en meer informatie verwijs ik naar de website van Danckaerts.

Lestijden

Ik geef de opleiding op dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Cursusjaar 2020/2021 begint op 8 september. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden. Bij voldoende belangstelling zal er ook een groep starten op de woensdagochtend om 9.30 uur.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen groot en varieert van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Corona

In verband met Corona zullen zo lang als nodig is, de groepen gesplitst worden in twee keer drie personen. De lestijden worden dan aangepast naar 18.00 – 20.00 en 20.00 – 22.00 uur. Op deze manier kan ik de 1,5 meter afstand waarborgen.

Kosten

Een cursusjaar kost 795 euro. Deze prijs is exclusief boeken, materialen en examenkosten. De benodigde materialen bestaan uit teken- en naaigereedschappen, stoffen en fournituren.

Aanmelden