Cursussen klassikaal

Lerares I

Het praktische gedeelte van de opleiding Lerares omvat voornamelijk het voortzetten en uitdiepen van de leerstof voor coupeuse met o.a. het vervaardigen van bruids- en avondkleding, draperieën, asymmetrische modellen en het maken van een toile voor een pasdame.

Duur van de opleiding is 1 tot 1,5 jaar. Houd rekening met 6 tot 10 uur thuisstudie per week.

Benodigde boeken
(Deze boeken zijn reeds aangeschaft bij Costumière en Coupeuse I.)

  • Dameskleding en lingerie
  • Mantelboek

Examen
De opleiding kan worden afgesloten met een examen, waarmee je het diploma Lerares Kostuum- en Mantelvak praktijk kunt behalen. Het examen duurt 3 dagen. In de zomer kan het volledige examen worden afgelegd. In de winter alleen deelexamens. Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • patroontekenen en uitwerken van een jas/colbert en een blouse, japon of pantalon op 1/3 schaal
  • kennis van knippen op 1/3 schaal
  • maken van een toile voor een pasdame
  • maken van een deelopdracht

Voor de kosten en meer informatie verwijs ik naar de website van Danckaerts.

Lestijden

Ik geef de opleiding op dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Cursusjaar 2020/2021 begint op 8 september. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden. Bij voldoende belangstelling zal er ook een groep starten op de woensdagochtend om 9.30 uur.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen groot en varieert van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Corona

In verband met Corona zullen zo lang als nodig is, de groepen gesplitst worden in twee keer drie personen. De lestijden worden dan aangepast naar 18.00 – 20.00 en 20.00 – 22.00 uur. Op deze manier kan ik de 1,5 meter afstand waarborgen.

Kosten

Een cursusjaar kost 795 euro. Deze prijs is exclusief boeken, materialen en examenkosten. De benodigde materialen bestaan uit teken- en naaigereedschappen, stoffen en fournituren.

Aanmelden