Marja Groot

Trefwoorden: lezen, patroontekenen, kleding maken, vormgeven, computers, Hayday, Kolonisten van Catan, Ticket to ride, The terminator, Forrest Gump, The chain – Fleetwood Mac, Red light spells danger – Billy Ocean, Jean Paul Gaultier

Over Madamedam

Creëren, kennis verwerven, kennis delen. Dat vind ik het leukste wat er is. Ik kan mijn ei dan ook helemaal kwijt in het runnen van mijn modevakschool.

Ik ben aangesloten bij Danckaerts Modevakschoolvereniging. Naast het patroontekensysteem van Danckaerts heb ik me ook verdiept in andere patroontekensystemen zoals Rundschau, Ondergoed, Aldrich, etc. Ik verslind boeken en denk graag in mogelijkheden.

Ik naai zelf al van kinds af aan en ben begonnen met barbiekleertjes. Als tiener naaide ik op autodidactische wijze kleding voor mezelf en zusje met een beetje hulp van de Marion en Knip. Toen ik twintiger was besloot ik het modevak goed te leren en startte ik naast mijn werk als directiesecretaresse de Danckaerts-opleiding bij Modecollege Ans Apeldoorn. Ik vond het zo leuk dat ik de hele opleiding afgemaakt heb en na het behalen van het totaaldiploma zelf een modevakschool ben begonnen. Ik heb ook een aantal jaar maat- en couturekleding gemaakt voor klanten en couturiers, maar toen ik kinderen kreeg heb ik dat afgebouwd. Mijn modevakschool bestaat alweer sinds 2006.

Ik heb een grote passie voor het ontwikkelen van naaipatronen. Grote inspiratiebron hierbij zijn mijn drie dochters Daisy, Maya en Juli voor wie ik veel kleding maak. Mijn dochters hebben alledrie een ander figuur en van kleins af aan tot nu ze tieners worden heb ik steeds hun maten opgemeten. Het is boeiend om te zien hoe het menselijk lichaam zich ontwikkelt en vormt. Een goede pasvorm vind ik belangrijk. Ik geloof in maatwerk.

Ik vind het heerlijk om al mijn opgedane ervaring en kennis vast te leggen en te delen met mijn cursisten. Je bent nooit uitgeleerd, zeker in het modevak niet. Ik leer ook weer van mijn cursisten: het verwezenlijken van een ontwerp of project is elke keer weer een uniek proces en hun vragen houden me scherp. Houd je me ook scherp? Ik zie je graag bij een van mijn cursussen!

Opleidingen

Naailessen

Online cursussen