Coupeuse II

Bij het theoretische gedeelte van de coupeuse-opleiding bestudeer je de proporties van het menselijk lichaam. Elk lichaam is anders, hoe meet je dat en hoe verwerk je dat vervolgens in je patroon. Je breidt je textielwarenkennis uit en verdiept je in praktische handelskennis: informatie die nodig is bij het uitoefenen van een bedrijf.

De duur van de opleiding is 0,5 tot 1 jaar. Houd rekening met 6 tot 10 uur thuisstudie per week.

Benodigde boeken

  • Proportieleer (42,95 euro)
  • Eenvoudige textielwarenkennis (reeds bij Costumière aangeschaft)
  • Praktische handelskennis  (20,- euro)

Examen
De opleiding kan worden afgesloten met een examen, waarmee je het getuigschrift Coupeuse Kostuum- en Mantelvak theorie kunt behalen. Dit examen wordt één keer per jaar in Utrecht afgenomen door Danckaerts Modevakschoolvereniging. Het afsluitende examen duurt 1 dag en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • proportieleer schriftelijk en mondeling
  • proportieschetsen
  • textielwarenkennis mondeling
  • praktische handelskennis

Voor de kosten en meer informatie verwijs ik naar de website van Danckaerts.

Lestijden

Ik geef de opleiding op dinsdagochtend van 9.30 – 12.30 uur en dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Cursusjaar 2023/2024 begint op 19 september. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen groot en varieert van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Kosten

Een cursusjaar kost 895 euro. Deze prijs is exclusief boeken, materialen en examenkosten. De benodigde materialen bestaan uit teken- en naaigereedschappen, stoffen en fournituren.