Patroontekenen in Valentina

Wil je patroontekenen met de computer en je patronen keer op keer gebruiken? Wil je nauwkeurig en efficiënt patroontekenen op je eigen patroontekenmethode? En wil je met een druk op de knop je patroon in een andere maat zetten?

Leer digitale naaipatronen tekenen
met Valentina

Valentina is patroontekensoftware met oog voor de ambachtelijke kleermaker. Het programma is namelijk bijzonder geschikt voor maatwerk. Uiteraard is het tekenen van confectiepatronen ook mogelijk. Vanuit Valentina kun je op elk formaat papier printen. Je kan er ook voor kiezen om je (basis)patronen naar een tekenprogramma te exporteren zoals bijvoorbeeld Illustrator voor verdere bewerking. De software van Valentina is open source en dus gratis.

Cursusopbouw

Door middel van meer dan 70 video tutorials leer je stap voor stap hoe je digitale patronen opbouwt die in een handomdraai om te zetten zijn in een andere maat. Om je te ondersteunen bevat de cursus opdrachten en een werkboek, samenvattingen, quizzen en een mogelijkheid tot het stellen van vragen onder iedere les. Bovendien kun je een certificaat bemachtigen. Heb je behoefte aan extra persoonlijke ondersteuning, dan kun je privéles nemen voor één op één coaching.

Benodigde kennis

Je dient te kunnen patroontekenen op ten minste basisniveau (costumière). De cursus is geschikt voor alle patroontekensystemen.

Wat kun je na deze cursus?

In deze cursus leer je alle ins en outs van Valentina:

  • Installeren Valentina

  • Basispatronen tekenen

  • Modellen uitwerken

  • Koppelen van matenlijsten

  • Patroontekenen met behulp van wiskundige formules en variabelen

  • Markeringen en tekst toevoegen

  • Naadtoeslag toevoegen

  • Printen

  • Exporteren naar andere programma’s

Een overzicht van alle lessen is te vinden op de productpagina in de webshop. Daar kun je ook een aantal lessen inzien.

Hoe werkt het?

De cursus is direct na aankoop in de webshop online beschikbaar. Bij bankoverschrijving ontvang je de inloggegevens zodra de betaling verwerkt is. De cursus is op elk apparaat te volgen. Je krijgt onbeperkt toegang, ook tot toekomstige updates van het lesmateriaal.

Leer waar en wanneer het jou uitkomt!

Cursus patroontekenen
in Valentina
€ 149,-