Naailes voor kinderen en tieners

Maak je eigen outfit en word een echte modeontwerper! Ga creatief en gezellig samen aan de slag met stof en naaimachine om jouw eigen creaties te maken tijdens onze naailessen voor tieners en kinderen.

In blokken van 10 lessen van 2 uur leer je stap voor stap naaien. Je begint met kleine projecten zoals het maken van een scrunchie, vlaggetjeslijn, etui en fijne kneepjes om vervolgens kleding te kunnen maken. Je krijgt les van Marja van Modevakschool Madamedam en Alice van der Meer van Liezy.

Benodigdheden
In de lesruimte zijn genoeg naaimachines, strijkijzers, scharen en meetgereedschap aanwezig. Heb je een eigen naaimachine, dan mag je die uiteraard meenemen.

Voor het maken van de kleding en werkstukken dien je zelf stof en fournituren aan te schaffen. Om je te ontlasten bieden wij voor de eerste drie blokken materialenpakketten aan. Hiermee krijg je van ons alle benodigde materialen en kun je kiezen uit veel stoffen. Het materialenpakket van het eerste blok kost 25,- euro.

Wil je thuis ook aan de slag, dan hebben wij een leuke naaiset te koop met alle basisbenodigheden.

Voor wie?
Deze lessen zijn voor alle tieners en kinderen vanaf 8 jaar. Bij het samenstellen van de groep letten we op leeftijd: kinderen en tieners worden zoveel mogelijk met leeftijdsgenootjes bij elkaar ingedeeld.

Lestijden
Maandagmiddag 15.30 – 17.30 uur
Dinsdagmiddag 15.30 – 17.30 uur (vol, je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst)

De lessen van blok 1 zijn reeds gestart in januari en duren tot halverwege maart. Meteen daarna start blok 2. Er wordt niet lesgegeven tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Kosten
Een blok van 10 lessen à 2 uur kost 150 euro.

Locatie
De Ark
Val van Urk 7
1132 BH Volendam

Inschrijven
Aanmelden kan binnenkort via het CBW (www.cbwedamvolendam.nl). Je kunt je reeds voorinschrijven via onderstaande button.

Naailes, je leert meer dan je denkt!
Naast het goed leren van naaitechnieken met de hand en machine, leer je ook strijken en persen, de eigenschappen en kwaliteiten van verschillende stofsoorten en het tekenen van en werken met patronen.

Bovendien doe je ook andere vaardigheden op:

  • Je gaat creatief aan de slag met vorm en kleur en leert vormgeven aan je eigen ideeën.
  • Je ontwikkelt het technisch en logisch inzicht van hoe je een werkstuk in elkaar zet.
  • Je ontwikkelt je ruimtelijk inzicht doordat je een tweedimensionale vorm (het patroon) omzet in een driedimensionale vorm (het werkstuk) en andersom.
  • Je leert ordelijk en systematisch te werken.
  • Je leert zuinig en efficiënt omgaan met grondstoffen en materialen.
  • Naaien draagt bij aan de ontwikkeling van je fijne motoriek.