Naailes met raderbladen

Op de hobbycursussen kies je zelf wat je maakt, op je eigen niveau en in je eigen tempo. De hobbylessen worden ook vaak gevolgd als opstapje naar de opleidingen, om ervaring op te doen in het maken van kleding.

Bij deze cursus wordt gewerkt met bestaande patronen uit bijvoorbeeld de Knipmode, Knippie en Burda. Deze bladen zijn in de lesruimte aanwezig. Je bepaalt zelf wat je maakt, in je eigen tempo. Het maken van (kleine) aanpassingen aan het patroon is mogelijk, zowel maattechnisch als modeltechnisch.

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Bij beginners zal hulp worden geboden bij het overnemen van de patronen, stoflegging, het omgaan met de naaimachine en de juiste naaitechnieken. Voor de meer gevorderde cursist kan bijvoorbeeld de aandacht meer gericht worden op het juiste binnenwerk van een colbert of op moeilijke naaitechnieken zoals paspelzakken, splitten en kragen.

In de lesruimte zijn naaimachines aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen.

Lestijden
De lessen zijn op maandagavond van 19.00 – 21.00 uur. Een cursusjaar is van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Cursusjaar 2023/2024 begint op 18 september.

Groepsgrootte
De groepen zijn maximaal 6 personen groot en variëren van beginners tot gevorderden.

Kosten
Een cursusjaar kost 455 euro exclusief materialen.